на живо

Кристиано измъкна "Реал" от провал срещу слабак

3:2 за "белите" над "Малага", Роналдо с едва втория си гол за сезона

"Реал" Мадрид се измъкна от провал срещу "Малага" и победи с 3:2 благодарение на победния гол на Кристиано Роналдо, който минута преди това пропусна дузпа. С този успех столичният тим остана на 3-о място, на 3 точки от лидера "Валенсия", който посреща "Барселона" в неделя.

Домакините от "Сантяго Бернабеу" откриха резултата в 9-ата минута, след като Кристиано Роналдо посрещна с глава центриране на Марсело. Топката се отби в горната греда и при добавката Карим Бензема не сбърка за 1:0. Това беше едва втори гол за французина от началото на първенството, но той не остави аванса на тима прекалено дълго.

"Малага" изравни в 18-ата минута чрез Диего Ролан. Тони Кроос загуби топката в единоборство с Кеко, след това той я овладя и напредна, за да центрира. Ролан я изстреля без да се бави зад гърба на вратаря Кико Касия.

В 21-ата минута Кроос си поправи грешката, след като подаде по перфектен начин на Каземиро, който с глава изведе "Белия балет" напред с 2:1. До края на първото полувреме беше отменен гол на Пол Байюсе, който се оказа, че се е качил върху гърба на Даниел Карвахал и затова съдията отсъди нарушение.

Легендата на "Реал" Мадрид Мичел, който в момента е треньор на "Малага", реагира бурно и протестира срещу това решение. Но съдията даде край на първата част веднага след този момент.

Но в 57-ата минута "Малага" стигна до 2:2, когато Чори Кастро изравни с далечен изстрел за ужас на феновете на "Бернабеу".

Но в 76-ата минута Кристиано Роналдо донесе успеха на своите. Лука Модрич беше съборен в наказателното поле от Луис Ернандес и дузпата не подлежеше на съмнение. Роналдо стреля, вратарят Роберто Хименес спаси, но при добавката португалската звезда нямаше проблеми да отбележи едва втория си гол от началото на сезона.

Тагове:

@