на живо

Кристиано победи Меси, "Ювентус" с паметен успех над "Барселона" (ВИДЕО)

Португалецът отбеляза две попадения от дузпа на "Камп Ноу"

Кристиано победи Меси, "Ювентус" с паметен успех над "Барселона" (ВИДЕО)

Кристиано Роналдо постигна сладък триумф в дългоочаквания нов сблъсък с Лионел Меси! Тимът на португалската суперзвезда "Ювентус" спечели категорично с 3:0 при гостуването на "Барселона" в последния шести кръг от груповата фаза на Шампионска лига и успя да измести каталунския гранд от първото място в група 7, въпреки че загуби първия сблъсък между двата тима с 0:2 у дома. Кристиано реализира две от попаденията за "бианконерите" и записа 10-а победа в 34 двубоя от съперничеството с Меси.

Двамата не се бяха срещали от 31 месеца, а Роналдо никога преди не бе вкарвал голове срещу големия си опонент в Шампионска лига, както и в пет поредни двубоя срещу "Барселона" в надпреварата от 2008 г. насам.

Снимка: Getty Images

След 38 поредни домакинства в турнира без поражение, "Барселона" се насочи към такова още в 13-ата минута, когато Кристиано Роналдо откри резултата от дузпа, спорно отсъдена за нарушение срещу самия него на завърналия се сред титулярите на домакините Роналд Араухо.

Само седем минути по-късно Уестън Маккени удвои преднината на "Старата госпожа" след отлична комбинация и удар от воле на няколко метра от вратата. Това бе първи гол за американеца в Шампионска лига, отбелязан броени дни, след като откри сметката си за "Юве" и в Серия "А". "Барселона" допусна две попадения до 20-ата минута в мач от турнира на "Камп Ноу" за първи път в историята.

Снимка: Getty Images

Седем минути след почивката главният съдия Тобиас Щилер имаше нужда от помощта на ВАР, за да види игра с ръка в наказателното поле на Клеман Лангле, който изигра своя мач номер 100 с екипа на "Барса". Кристиано Роналдо отново бе точен от 11 метра, реализирайки 12-я си гол в 10 мача от всички турнири за сезона. Португалецът вече има 14 попадения при последните си 13 гостувания на "Камп Ноу", както и по 20 срещу "блаугранас" и в двубоите срещу Меси, който все още е с предимство от 21 гола.

Звездата на "Ювентус" увеличи още повече и преднината си във вечната голмайсторска класация на Шампионска лига със своите 134 гола срещу 118 за аржентинския гений, който бе вкарвал във всеки от предишните си четири мача срещу Кристиано. Португалецът вече има 10 успеха в 34 официални срещи от съревнованието с Меси.

Снимка: Getty Images

"Ювентус" е първият италиански отбор, отбелязал три попадения при гостуване на "Камп Ноу", както и първият тим от калчото, който печели две визити на "Барселона", след като постигна успех и в елиминационната фаза през 2003 г.

За последно каталунците бяха губили у дома в най-престижния клубен турнир през 2013 г. - 0:3 от "Байерн". "Ювентус" не се бе разписвал в нито един от предишните си четири мача срещу "блаугранас", но въпреки това изигра блестящ двубой и спечели група 7 с по-добри директни показатели в мачовете срещу "Барса", като и двата тима приключват груповата фаза с 15 точки.

Снимка: Getty Images