на живо

Кристиано Роналдо: Искам 7 деца и 7 "Златни топки"

"Като не вкарам, цялото семейство ме пита дали всичко е наред", разказа португалецът пред "Екип"

Twitter

Кристиано Роналдо си постави амбициозни лични и професионални цели. Пред френското издание "Екип" капитанът на европейските шампиони сподели, че иска да има 7 деца и същото количество трофеи "Златна топка".

Преди дни приятелката на португалеца Джорджина роди четвъртото му дете - Алана Мартина. Той има още три рожби от сурогатни майки - 7-годишният Кристиано - младши и близнаците Ева и Матео, които се появиха на бял свят по-рано през годината.

Роналдо има и 4 награди "Златна топка", спечелени през 2008, 2013, 2014 и 2016 г. Очаква се, че и тази година той ще прибере трофея във витрината си.

"Докато съм на терена ще правя всичко възможно, за да спечеля колкото се може повече трофеи. Моята мечта е да взема пета "Златна топка", а след нея и шеста. Щастието е навсякъде около мен. Искам семейство със седем деца. За мен живот без деца не си струва да се живее. Искам седем деца и седем "Златни топки", казва 32-годишният Роналдо.

През миналия сезон той спечели Шампионската лига, титлата и Суперкупата на Испания, както и Суперкупата на Европа. 

Снимка: Getty Images

В последно време обаче в головата му сметка липсват попадения в домашното първенство. Той отбеляза първия си гол едва в седмия кръг.

"Ние станахме първият отбор, който защити трофея. Това е достойно за уважение постижение. Не се настройвам срещу хората, които ме питат за отсъствието на голове в последните ми мачове. Странно ми е, когато и майка ми ме пита същото. Когато в някой мач не вкарам цялото семейство се изрежда да ме пита какво ми става и какво не е наред", разказва той.