на живо

Кристиано Роналдо: Мечтая да стана световен шампион с Португалия

Голмайсторът не смята скоро да се отказва

Reuters

Кристиано Роналдо се чувства перфектно и вярва, че може да играе на високo ниво още много години.

В края на 2020-а звездата на "Ювентус" направи равносметка за изминалите 12 месеца пред италианската медия "Тутоспорт".

Снимка: Reuters

"Възрастта няма значение. Всичко е в главата, а аз се чувствам в перфектно състояние и млад. Мога да играя още доста години, а и се надявам да е точно така.", каза 35-годишният португалец.

"Във футбола обаче никога не бива да гледаш много напред, така ще пропуснеш важните моменти. Живея сега, наслаждавам се на всичко, а именно това съветвам и младите момчета около мен в отбора. Изживявайте всичко на момента, защото не се знае дали утре ще е също толкова добре."

Снимка: Reuters

Относно пандемията и все така празните стадиони, той коментира: "Хората започват да полудяват в тази обстановка. На никого не е лесно. Дано всичко се нормализира бързо. Ужасно е да играем пред празни трибуни. Все едно да идеш в цирка, но да няма клоуни. Именно тези хора по трибуните ни мотивират, искам по-бързо вратите на стадионите да отварят и феновете да се завърнат."

Снимка: Reuters

"Какво да си пожелая за 2021-ва ли? Да съм здрав, да печеля трофеи и отборът ми да се представя силно. Имам титли и купи с всеки клуб, за който съм играл. И гладът ми никога не е намалявал. С "Ювентус" имаме своите цели и този сезон, не ме притеснява, че към момента не сме първи. Португалия може да спечели европейското първенство и да защити титлата си, което би било невероятно постижение за малката ни нация."

Снимка: Reuters

"Останаха ми мечти във футбола, да. Със сигурност - една ми остана. Искам да бъда световен шампион с Португалия, това е мечтата ми от дете, сънувал съм го и продължавам да вярвам, че ще се случи.", добави Кристиано Роналдо.