на живо

Кристиано Роналдо няма да бъде обвинен в изнасилване

Полицията ще спре разследването, тъй като вината на португалеца не може да бъде доказана

Нападателят на "Ювентус" Кристиано Роналдо няма да бъде обвинен в изнасилване на американката Катрин Майорга. Полицията ще спре разследването, тъй като вината на играча не може да бъде доказана заради липса на достатъчно доказателства.

В изявление в понеделник прокурорите в Лас Вегас съобщиха, че твърденията не могат да бъдат "доказани извън разумното съмнение". Окръжният прокурор добави, че жертвата е съобщила за нападение през 2009 г., но е отказала да посочи къде се е случило или кой е бил нападателят. В резултат на това полицията не е била в състояние да "извърши значимо разследване".

"Въз основа на преглед на информацията по това време твърденията за сексуално нападение срещу Кристиано Роналдо не могат да бъдат доказани извън разумното съмнение. Следователно няма да има никакви обвинения.", се казва още в изявлението.

Според 34-годишната Майорга, европейският шампион по футбол я е насилил сексуално през 2009 г., а след това ѝ е платил 375 хил. евро, за да не говори за случката в хотел в Лас Вегас.

Американката все пак наруши мълчанието си през 2018 г. пред германското издание "Шпигел", разкривайки документи за споразумението и детайли от самата нощ. Впоследствие тя повдигна обвинения срещу играча.