на живо

Кристиано Роналдо отново е златен!

Португалецът спечели Златната топка за трети път в кариерата си

БГНЕС

Португалецът Кристиано Роналдо спечели най-ценното индивидуално отличие в света на футбола - Златната топка, за втора поредна година и за трети път в своята кариера. В класацията нападателят на Реал Мадрид изпревари големияа си съперник Лионел Меси, а трети остана вратарят на немския национален отбор Мануел Нойер.

В преследване на третата си златна топка, през 2014 португалецът бе с основна заслуга за спечелените от Реал Мадрид четири титли, сред които и Шампионска лига. Седмицата отбеляза 61 гола в 60 мача, с усреднен показател 1,02.

Роналдо получава 37,66% от гласовете, на втора позиция с изключително малка преднина е Меси (15,76%), който изпреварва Нойер с четири стотни (15,72%).

Португалецът попадна и в идеалния отбор за 2014, в който освен Меси и Нойер, са и Рамос, Луис, Силва, Лам, Кроос, Ди Мария, Иниеста и Робен.

За най-добър треньор на 2014 бе избран селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов.

Най-любопитният момент от днешната церемония в Цюрих бе поздравът към Лионел Меси от треньора на Барселона, Луис Енрике. В последната седмица слуховете за конфликт между двамата стават все по-упорити.