на живо

Кристиано Роналдо подчини "Байерн" Мюнхен с исторически гол (ВИДЕО)

Португалецът е първият футболист със 100 попадения в евротурнирите

Reuters

"Реал" Мадрид спечели с 2:1 гостуването си на "Байерн" Мюнхен в първия четвъртфинал в Шампионската лига. "Белите" стигнаха до пълен обрат, като и двете попадения бяха дело на португалската звезда Кристиано Роналдо.

Той вече има 100 гола в евротурнирите и се превърна в първия футболист достигнал тази граница. Срещу баварците нападателят прекъсна сушата си от 659 минути без отбелязано попадение.

Двата тима започнаха битката на "Алианц Арена " още с първия съдийски сигнал. Във 2-ата минута Артуро Видал стреля с глава, но ударът му никак не затрудни Кейлор Навас.

Последваха силни минути за гостите от Мадрид. В 16-ата "белите" си спечелиха фаул на добра позиция пред наказателното поле, но ударът на Кристиано Роналдо бе твърде неточен. Минута по-късно Тони Кроос отправи опасен шут, който пък бе блокиран. При последвалия ъглов удар Карим Бензема стреля с глава, топката тупна коварно, след което и гредата помогна на Мануел Нойер, за да не се стигне до гол.

В 25-ата минута домакините откриха резултата. Видал се извиси над всички след центриране от корнер и отбеляза за 1:0. 

В 45-ата минута баварците получиха възможност за изпълнение на дузпа, след като Франк Рибери отправи удар, който бе спрян от защитник. Главният съдия Никола Рицоли прецени, че е имало игра с ръка, но повторенията показаха, че такава по-скоро няма. Зад топката застана Видал, който обаче пропусна да направи 2:0 в полза на "Байерн".

Снимка: Reuters

В 47-ата минута "Реал" изравни. Даниел Карвахал центрира за Роналдо, който прати топката във вратата на Нойер за 1:1. Мадридчани имаха още една добра възможност за гол в 56-ата минута, но стражът на домакините показа рефлект и отрази удара на Бейл.

В 61-ата минута ситуацията стана още по-неприятна за баварците, които останаха в намален състав, след като Хави Мартинес си изкара втори жълт и съответно червен картон.

"Белите" започнаха все по-активно да търсят втори гол, но с пропуски се отчетоха Бензема, Роналдо и Асенсио.

Снимка: Reuters

В 77-ата минута Кристиано Роналдо отбеляза гол номер 100 в европейските турнири, след като от движение засече центриране на Асенсио за 1:2.

В добавеното време на срещата Серхио Рамос вкара трето попадеие за своя тим, което обаче бе отменено заради засада.

"Реал" си тръгва с комфортна преднина от Германия преди реванша на "Сантиаго Бернабеу" на 18 април.