на живо

Кристиано Роналдо подлуди Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Скандалите преди дербито с "Милан" за Суперкупата на Италия не помрачиха настроението в "Ювентус"

Кристиано Роналдо е един от най-обичаните футболисти в цял свят! Където и да се появи той предизвиква огромни опашки от хора, чакащи своя автограф или снимка с португалеца. Така е и в Саудитска Арабия, където неговият тим "Ювентус" ще играе в мача за Суперкупата на Италия срещу "Милан" днес (16 януари). 

Снимка: Getty Images

Роналдо се появи на среща с феновете в арабската страна и очаквано бе затрупан с внимание и молби за селфита. Той пък изпълни всичките, а най-умилителният момент в срещата бе, когато качи един от невръстните си фенове на масата и разписа тениската му.

Снимка: Getty Images

За пети път "Ювентус" ще играе мач за Суперкупата на Италия извън страната. До сега "Старата госпожа" е спорила за трофея в Либия, САЩ, Китай и Катар. 

Изборът на Саудитска Арабия обаче предизвика противоречиви отзиви. Причината е скандалът, който се разрази заради правата на жените да гледат италианското дерби на живо. Дамите ще бъдат допускани само в семейния сектор на стадиона и само с придружител от мъжки пол. Подобна практика е обичайна за футболните срещи в Саудитска Арабия. Все пак жените в станата имат право да посещават спортни мероприятия само от година.

Това обаче предизвика недоволството на италианките, като част от тях обвиниха двата клуба, че не защитават правата им като фенове.