на живо

Кристиано Роналдо с признание за най-добър футболист в Испания

Футболистът вече има четири награди "Алфредо ди Стефано" в колекцията си

Играчът на "Реал" Мадрид Кристиано Роналдо спечели наградата за най-добър футболист в Испания за сезон 2015/2016 на изданието "Марка" - "Алфредо ди Стефано". Така португалецът вече има четири такива статуетки в своята колекция, колкото и Лионел Меси от "Барселона".

През изминалата кампания Роналдо записа 35 гола и 11 асистенции в шампионата. В турнира Шампионска лига, в който за 11-ти път триумфира "кралският клуб", звездата на тима отбеляза 16 попадения. Трофеят от надпреварата беше трети в кариерата на наградения футболист и втори с "Реал".

След приключване на клубния сезон, Роналдо взе участие с тима на страната си на европейското първенство във Франция, като Португалия спечели надпреварата.

Признанието за отличното представяне на звездата на "Реал" Мадрид идва часове след като той подписа новия си договор с клуба. Контрактът е до 2021 г., а португалецът ще получава близо 410 хил. евро на седмица.

"Беше изпълнена с емоции година. Не мога да искам повече, след като спечелих Шампионската лига, европейското първенство, поднових договора си с Реал и спечелих тази награда. Тези отличия ме мотивират още повече да ставам все по-добър и да печеля още награди", сподели Роналдо при награждаването.

За най-добър треньор в Испания беше отличен наставникът на "Атлетико" Мадрид - Диего Симеоне, който изведе тима си до финал в Шампионската лига.

Очаквано нападателят на "Барселона" - Луис Суарес прибра приза "Пичичи" за голмайстор на испанското първенство. Уругваецът има 40 попадения в 35 мача.

Ян Облак от "Атлетико" Мадрид е най-добър врата.

Алваро Мората, който през настоящия сезон се завърна в "Реал" Мадрид от "Ювентус" пък стана най-добър играч в националния отбор на Испания.