на живо

Кристиано Роналдо: Сър Алекс, това е за теб!

Португалецът заяви, че завръщането му в "Манчестър Юнайтед" е сбъдната мечта

Да пренапише историята на "Манчестър Юнайтед" - това е целта на новото попълнение в футболния тим Кристиано Роналдо.

В емоционално съобщение в социалните мрежи, португалецът посочи, че една от причините да се завърне на "Олд Трафорд" е и бившият мениджър, който през 2003 г. го привлече в тима сър Алекс Фъргюсън.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

"Всеки, който ме познава, знае за моята безкрайна любов към "Манчестър Юнайтед". Прекараните тук години бяха изключителни и пътят, който извървяхме заедно, беше записан със златни букви в историята на тази велика институция. 

Дори не мога да започна да описвам какво чувствам в момента, след като завръщането ми на "Олд Трафорд" беше обявено. Това е като сбъдната мечта, след като толкова пъти се завръщах тук в мачове срещу тима. Дори тогава - като съперник - винаги усещах любовта и уважението на феновете по трибуните. Точно така мечтите стават реалност! 

Първата ми титла от Висшата лига, първата ми Купа, първата ми повиквателна в националния тим на Португалия, първият ми триумф в Шампионска лига, първата ми “Златна обувка” и първата “Златна топка”… всички те станаха факт благодарение на специалната ми връзка с “червените дяволи”. Историята беше написана в миналото и ще бъде пренаписана отново! Имате думата ми!

Аз съм тук! 
Върнах се там, където ми е мястото! 
Нека да го направим отново! 

PS - Сър Алекс, това е за теб", пише Роналдо.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Португалецът изненадващо премина в бившия си тим от "Ювентус", след като слуховете го пращаха в "Манчестър Сити". За него "Червените дяволи" платиха трансферна сума от 15 млн. евро.

Петкратният носител на "Златната топка" се завръща в клуба, в който игра от 2003 до 2009 г. При първия си престой на "Олд Трафорд" той отбеляза 118 гола в 292 мача. Спечели три титли във Висшата лига и Шампионската лига през 2008 г.