на живо

Кристиано Роналдо се изгаври жестоко с Диего Симеоне (ВИДЕО)

Жестът на жестовете...

На 20 февруари треньорът на "Атлетико" Мадрид Диего Симеоне си резервира място сред специалистите с най-провокативни начини за празнуване на гол.

При първото попадение на неговия тим срещу "Ювентус" в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига, той се обърна и изрази бурната си радост, като се хвана между краката.

На пръв поглед този жест изглеждаше като провокация към противниците, но се оказа, че става дума за комплимент.

"Правил съм това като футболист в един мач на "Лацио" срещу "Болоня". Сега показах на нашите фенове, че просто имаме топки. Не е обида към другия отбор. Не беше прилично, но усещах, че трябва да го направя", каза тогава Чоло.

По-късно аржентинецът отнесе глоба от 20 хиляди евро от УЕФА за своя начин на празнуване.

Три седмици по-късно съдбата му го върна тъпкано.

Преди решителния реванш в Торино Кристиано Роналдо обеща на семейството и приятелите си да вкара хеттрик. И го направи. Трите му попадения във вратата на "дюшекчиите" помогнаха за впечатляващия обрат от 0:2 до 3:2 и класираха "бианконерите" на 1/4-финал.

34-годишният нападател откри резултата в 27-ата минута с глава, а четири минути след началото на второто полувреме отново с глава направи 2:0.

В 86-ата минута драмата стана пълна. Домакините получиха правото да изпълнят дузпа, която Роналдо отбеляза със стил.

Ян Облак нямаше какво да стори, а Симеоне не можеше да повярва на очите си. Но това не беше всичко...

След последния съдийски сигнал, докато футболистите на Масимилиано Алегри празнуваха един от паметните обрати в Шампионската лига, Чоло бе принуден да гледа как петкратният носител на "Златната топка" прави неговото движение... с ръка между краката, посочвайки гениталиите си.