на живо

Кристиано Роналдо: Това няма да е последният ми договор (ВИДЕО И ГАЛЕРИЯ)

"Искам да продължа да играя до 41 години", каза европейския шампион с Португалия

Кристиано Роналдо обяви, че новият му договор с "Реал" Мадрид няма да е последен във футболната му кариера. Португалецът подписа контракт с испанския гранд до 2021 г. При изтичането му той ще бъде на 36 години и ще е изиграл 12 сезона в "кралския клуб".

"Благодаря на "Реал", на града Мадрид, на моите колеги и на всички хора, които ми помогна да стигна до този етап от моята кариера, до този специален ден за мен. Винаги съм казвал, че това е отборът на сърцето ми. Уникално е, че преподписвам за още 5 години. Това обаче не е последният ми договор, нека да е ясно. Искам да играя до 41 години. В следващите 5 сезона ще продължа по същия начин. Щастлив съм, че преподписвам с "Реал" Мадрид. Това е специален ден. Искам да продължа да пиша история с най-добрия клуб в света", каза европейският шампион с "мореплавателите" по време на официалната церемония по обявяването на новия контракт на футболиста.

Снимка: Getty Images

Роналдо пристигна на "Сантиаго Бернабеу" през 2009 г. от "Манчестър Юнайтед". Той има 371 гола в 360 мача, което го прави най-ефективният футболист в историята на мадридчани. Заедно с "Реал" европейският шампион е печелил два пъти Шампионската лига (2014 г., 2016 г.), веднъж титлата на Испания (2012 г.) и два пъти купата на страната (2011 г., 2014 г.).

Португалецът обаче е далеч от рекорда на легендата на клуба Раул, който има 550 мача за клуба.

"Никога не съм мислил за това дали ще подобря постижението на Раул. Възможно е да вкарам 500 гола, но не съм обсебен от това. Важно е да печелим титли с отбора. "Златната топка" е важна, но по-важни са трофеите от Шампионската лига и Европейското първенство. Отборните отличия са по-ценни от индивидуалните награди", заяви футболистът.

Снимка: Getty Images

След преподписването на контракта си, Роналдо ще получава близо 410 хил. евро на седмица, колкото получава и Лионел Меси в "Барселона".

"Моите постижения дължа на отбора. Благодаря още веднъж на феновете и на президента. Пет години са дълго време и ще дам най-доброто от себе си. В живота винаги ще има добри и лоши моменти, футболът и спортът като цяло могат да те научат на много неща. Моята цел е да продължа да печеля и да се уча", беше категоричен той.