на живо

Кристиано с хеттрик при победа над "Алавес"

Мората добави едно попадение при успеха с 4:1

Кристиано Роналдо вкара хеттрик и пропусна дузпа за "Реал" Мадрид при седмата победа на тима в Примера дивисион. Грандът се наложи с 4:1 като гост над "Алавес".

По този начин "Реал" отново е начело на класирането с 24 точки, с три пред втория "Севиля". 

31-годишната португалска звезда на гостите по страхотен начин показа как излиза от най-лошия си старт от 2009-а година насам. Преди днешния си мач той беше отбелязал само 4 гола в 9 мача - два пъти в първенството и два пъти в Шампионската лига.

Дейверсон откри резултата в 7-ата минута за радост на феновете на стадион "Мендисороса", възползвайки се от атака на Тео Ернандес, който преодоля Данило и подаде. Вратарят Кейлор Навас не успя да отклони топката и тя попадна в краката на футболиста на домакините.

Роналдо изравни само 10 минути по-късно от дузпа, след като същият Дейверсон подложи ръката си при удар в наказателното поле, за да блокира свободен удар на Гарет Бейл. В 33-ата минута отново португалецът изведе своите напред, след като получи подаване от Карим Бензема, изпревари защитник на баските и копна топката над главата на вратаря Пачеко.

В 79-ата минута стражът спаси дузпа на Роналдо, а в 84-ата минута Алваро Мората се разписа след пас на Марсело.

Ново центриране на левия бранител беше завършено от Роналдо в 88-ата минута за 1:4.