на живо

Критики на Тръмп вдъхновиха САЩ за полуфинал на световното за жени

Меган Рапиноу отговори на американския президент по най-добрия начин

Twitter

САЩ продължава защитата на световната си титла по футбол при жените. Американките победиха домакина Франция с 2:1 и си осигуриха сблъсък с Англия на полуфиналите.

Вероятно вдъхновена от критиките от страна на американския президент Доналд Тръмп, Меган Рапиноу отбеляза по един гол във всяко полувреме. Преди четвъртфинала Тръмп упрекна нападателката в "неуважение към родината", след като Рапиноу каза, че при триумф на световното тя няма да посети Белия дом.


Тръмп посъветва футболистката първо да спечели, а после да говори. Ако нападателката бе обидена от думите на президента, то тя със сигурност не го показа на терена срещу Франция. Рапиноу отбеляза от пряк свободен удар само пет минути след началото на мача, като топката мина под краката на капитанката на "петлите" Амандин Анри. През второто полувреме впечатляващ пас на Алекс Морган намери непокритата Рапиноу, която се разписа за пети път от началото на турнира.

Снимка: Twitter

Женският отбор на САЩ никога не е пропускал да се класира за полуфинал на световното първенство в осемте си участия на форумa.

Срещата срещу Франция бе определена за най-големия мач в историята на женския футбол.

Победата на САЩ означава, че Великобритания ще има женски отбор на олимпийските игри в Токио догодина, защото Англия е сред най-добрите три европейски тима на световното първенство.