на живо

Криза ли? "Байерн" разби "Борусия" Дортмунд с 4 гола

Левандовски се отличи с 2 попадения

Reuters

Седмица след като Нико Ковач беше освободен като треньор на "Байерн" Мюнхен, баварците постигнаха мечтана разгромна победа с 4:0 над "Борусия" Дортмунд в 11-ия кръг на Бундеслигата.

На "Алианц Арена" домакините всъщност вкараха 3 гола - 2 на Левандовски и 1 на Гнабри, а в края Хумелс прати топката в собствената си врата.

Двата отбора започнаха мача предпазливо, но още първата атака се превърна в гол. Роберт Левандовски беше точен с глава за 1:0 в 17-ата минута.

Снимка: Reuters

Това "събуди" и двата тима, които станаха по-активни в изграждането на атаки. Голмайсторът и Кимих пропуснаха добри шансове за "Байерн", а в края на полувремето Аксел Вицел не успя да отбележи за гостите.

Втората част на мача премина изцяло под диктовката на баварците. Минута след подновяването на играта Томас Мюлер центрира към Левандовски и Серж Гнабри. Германският национал се оказа по-съобразителен и направи резултата 2:0. Съдиите преразгледаха ситуацията със системата ВАР, но отсъдиха, че той не е бил в засада и признаха попадението.

В средата на второто полувреме футболистите на "Борусия" направиха пропуск пред вратата на съперника. Торган Азар намери с пас Пако Алкасер, който обаче не успя да вкара.

Снимка: Reuters

В 76-ата минута резултатът стана класически. Левандовски отново попадна в прегръдките на своите съотборници след втори гол с глава.

10 минути преди края Матс Хумелс от "Борусия" вкара, но... в собствените си врата.

Успехът на "Байерн" изкачва тима на трето място в първенството с 21 точки. Лидер е "Борусия" Мьонхенгладбах с 22 точки и мач по-малко. "Дортмунд" остана едва пети с 19 точки.