на живо

Кризата в "Палермо" се задълбочава след нова загуба (ВИДЕО)

Ивайло Чочев игра 35 минути за "розово-черните" при 1:3 от "Удинезе"

БГНЕС

"Палермо" остава в зоната на изпадащите и след 10-ия кръг на италианската Серия "А", след като допусна трета поредна загуба - с 1:3 при домакинството на "Удинезе". Тимът от о-в Сицилия имаше отлична възможност да стигне до едва втория си успех от началото на калчото, но въпреки че поведе в резултата, позволи на гостите да направят пълен обрат на стадио "Ренцо Барбера".

Макар да игра много добре в последните няколко мача, Ивайло Чочев не попадна в титулярния състав на "розово-черните". 23-годишният българин влезе като резерва в началото на второто полувреме, но нямаше възможност да покаже своите умения, най-вече заради слабата игра на своите съотборници.

Тя бе такава и в началните минути на срещата. Противно на логиката обаче именно "Палермо" откри резултата. Точен в 10-ата минута бе Илия Несторовски. Македонският нападател отбеляза четвъртия си гол за сезона. Домакините удържаха аванса си до 36-ата минута, когато "Удинезе" изравни с попадение на Сирил Теро - негово трето в последните два мача на "фриуланите".

14 минути след почивката Ивайло Чочев замени защитника Джузепе Пецела. Включването му в игра, както и това на унгареца Роланд Шалай, промениха играта на домакините, които натиснаха в търсене на скъпоценна победа. Вместо да използват инициативата, "розово-черните" освободиха големи пространства в своята половина и съперникът се възползва. В 79-ата минута Секо Фофана даде преднина на гостите с брилянтно изпълнение, а 5 по-късно отново той бе точен за 3:1.

Снимка: БГНЕС

"Удинезе" постигна втора поредна победа в шампионата, печелейки едва за втори път в последните си 15 гостувания в Серия "А". "Зебрите" прекъснаха серията си от три поредни поражения от тима на "Палермо", който от своя страна загуби трети последователен двубой в първенството. "Розово-черните" остават в зоната на изпадащите, заемайки 19-то място с едва 6 точки. "Удинезе" се изкачи до 12-та позиция с 13 точки.