на живо

Крушарски обвини кмета на Пловдив, че помага само на "жълтото" (ВИДЕО)

Собственикът на "Локомотив" разкри, че клубът дължи пари единствено на него

Крушарски обвини кмета на Пловдив, че помага само на "жълтото" (ВИДЕО)

Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски обвини кмета на града Здравко Димитров, че е кмет само на "жълтото". Думите на боса на "смърфовете" са по повод информацията, че Община Пловдив ще купи седалки за новостроящия се стадион на "Ботев" с държавни пари.

"Гласоподаватели сме и ние, ние сме половината Пловдив. Като си кмет, не си кмет само на жълтото, а и на розовото, синьото. Общината иска да купи седалките на "Ботев". Ако аз съм кмет на града, ще кажа да се гласува за двата отбора. А ние пуснем лафа и после се чудим как да се избършем", каза Крушарски на пресконференция.

Снимка: Lap.bg

За ремонт на стадионите и на двата клуба бяха отпуснати общо 37 млн. лева, като 25 от тях са за "жълто-черния". "Ние няма да имаме пари за цял стадион, те взеха пари за цял стадион, нали?".

"Без база нищо не става, а ще трябват много пари. Всичко ще излезе над 12 милиона. Искам да стане за вчера, но се съобразявам и с джоба. Джобът отънява, с тази пандемия трудно се издържа. Казал съм, че докато мога да държа, ще държа здраво. След това пак ще помагам, нямам нищо против, който и да дойде", каза още собственикът на "Локомотив".

Крушарски разкри, че клубът дължи пари само на него, но ще ги превърне в акции, за да се изчистят задълженията.

Снимка: Lap.bg

"Няма да спра да помагам на "Локомотив". Дори и да не съм толкова силен финансово. "Локомотив" върви по своя път - плаща си редовно задълженията към държавата. Надявам се тази година това бреме от няколко милиона да го няма. "Локомотив" дължи пари единствено на Христо Крушарски. Тези пари ще ги превърна в акции и няма да има задължения".

"При нас нещата вървят в посоката, в която тръгнахме преди 5 години. Тогава набелязахме цел и сега лека-полека виждаме резултатите. Това, че Митко Илиев е за втори път "Футболист на година", че спечелихме две поредни Купи на България и Суперкупата - говори за постоянство. Футболът е колективен спорт, и ако няма атмосфера в клуба нищо не се получава. Играчите ни са като семейство. При нас злоба няма, тя е само спортна. Всеки, който се опитва да не спазва правилата на играта няма място при нас. Най-важното нещо в клуба е треньорът".

Снимка: Facebook

Крушарски е все така разочарован от напускането на Бруно Акрапович, който избра да стане треньор на ЦСКА.

"Бруно Акрапович е в историята. Да е жив и здрав. Пожелавам му успехи, но срещата с нас ще му бъде трудна. Всички треньори са еднакви - искат да дойде готов футболист, а не да работят с младите. Радвам се на Тунчев, че намира смелост и прави това, което трябва. За 5 години не бях виждал треньор, дори и в контрола, да пуска всички младежи да играят. Това означава, че има визия, смелост, дупе. Оказа се, че има играчи при 19-годишните, но някой трябва да ги види. Бях се отчаял, че за 5 години не успяхме да извадим един човек, а сега имаме четирима".

"За завръщането на Акрапович е пусната не врата, не бариера, а брониран портал. Това е приключена тема. Това не бе напускане, а предателство", добави той.

Снимка: Lap.bg

"Ние имаме един басейн за възстановяване на играчите, в Аржентина имат камери, тангентори. Това нещо няма как да го пренесем тук с магическа пръчка. Ако ние, в клубовете не спрем да дрънкаме и да се караме за глупости, никога няма да имаме резултат. Ние гледаме само кусура на другия. Няма колегиалност, отношение. ЦСКА няма да вземе Алмейда, колкото и да го искат. Защото не познават човека, който стои отсреща. Аз може да съм беден, но не съм прост", категоричен е Крушарски.

"Надявам се Ясен Петров да направи нещо различно и моите колеги да си седнат на гъза, а не да казват кой да играе и кой не. Всички викат: "Ние не се месим". Естествено, че го правят. Всеки иска да наложи някой, за да може да го продаде.", завърши Крушарски.