на живо

Крушарски в екстаз, купонясва с футболистите (ВИДЕО)

Луда "черно-бяла" радост

"Локомотив" Пловдив сътвори истински подвиг, отстранявайки "Спартак" Търнава във втория предварителен кръг в Лига Европа. Носителят на Купата на България изоставаше с 0:3 в реванша, но с гол на Ален Ожболд (б. ред. - общо резултат 3:3 и гол на чужд терен) успя за първи път да се класира за третия квалификационен кръг в турнира.

След последния съдийски сигнал радостта в "черно" и "бяло" бе неописуема. Футболистите и треньорите сложиха началото на празненствата още край тъчлинията, когато отидоха до 400-те фена, пропътували цялото разстояние до Търнава.

Треньорът Бруно Акрапович сподели, че не е имал друг такъв мач и обеща отново да отиде до Кръстова гора и да запали свещ, а собственикът Христо Крушарски не можеше да си намери място от радост. Той се включи в купона още на терена, а по-късно се присъедини към тима в ресторанта под бурните възгласи на "Само Локо але, с цялото си сърце, аз обичам те!".

Следващото препятстие пред пловдивските "железничари" отново не е леко. На 8 август "Локо" ще приеме на "Лаута" носителя на Купата на Франция "Страсбург".