на живо

Крушарски: Търсите под вола теле! Теле няма!

Собственикът на "Локомотив" Пловдив уточни, че има споразумение с Националната агенция по приходите

bTV

Собственикът на футболния "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски заяви, че клубът няма финансови проблеми. Пред bTV той отрече лицензът за следващия сезон да е застрашен. 

По-рано през деня се появи информация, че "черно-белите" дължат 190 000 лв. към Националната агенция по приходите, а средствата трябва да се преведат до 31 март, когато е и последният срок за подаване на документи за лицензиране. 

"Кажете на тези ваши колеги, че сензациите не са сензации, когато са фалшиви! Аз имам споразумение с НАП откакто съм дошъл – 6 години! И от 4 млн. задължения "Локомотив" има 178 000 лева главница и 500 000 лева лихви, които се плащат по споразумение. Тези хора май търсят под вола теле. То го няма! Това са сайтове, които не искат да стават хубави неща в България, които завиждат на "Локомотив". "Локомотив" е спокойна къща – каквото и да пишат, не могат да ни пробият", заяви в типичния си стил Крушарски.

Снимка: Lap.bg

Той е категоричен, че кампанията за набиране на средства е по инициатива на феновете, а не на ръководството.

"Аз им благодаря за това, което правят. Това показва, че ние сме едно семейство, една фамилия. "Локомотив" няма проблеми. Има коронавирус, има криза, има неща, които пречат, но това са решими неща. В нашата къща от 6 години се пише едно и също: "Крушарски умрял. Крушарски загинал. Крушарски не знам какво станало, фалирал...". "Локомотив" за 6 години върви възходящо. За мен това е удоволствието", допълни бизнесменът.

Крушарски сподели, че има договорка с футболистите и те получават редовно възнаграждения. Информациите от по-рано бяха, че за последно играчите са получили заплата за декември 2020 г., а премиите след спечеления финал за Купата на България от лятото не са изплатени.

Снимка: Lap.bg

"Аз съм се разбрал с момчетата - давам по някой лев, взимат по някой лев. Работят си, знаят си, че ще ги вземат. При мен знаят, че нещата са били винаги точни", беше категоричен той.

В момента "Локомотив" е на второ място в класирането на Първа лига, като изостава от лидера "Лудогорец" с 9 точки.