на живо

Крушарски за дълговете на "Локо": Каквото за всички, това и за гол Асан (ВИДЕО)

"Става дума за наследени задължения. Нищо ново под слънцето", заяви собственикът на "железничарите"

Собственикът на "Локомотив" Пловдив Христо Крушарски потвърди пред bTV, че клубът има дългове към НАП, но те не са нищо ново. Той заяви, че става дума за задължения, които е наследил от предишното ръководство и ще погаси до края на следващата година.

"Много ви е интересно да шумите дали имам да давам, дали имам да взимам пари. Това са задължения, които аз съм наследил и ги чистя. Задължения към НАП, при които е изтекла 10-годишна давност. Има подписано споразумение, плащам 15% от старите задължения. На всеки приход плащам 15% и до края на следващата година се нулират задълженията на "Локомотив" Пловдив към Националната агенция по приходите (НАП).

"Има срок на давност на лихвите, които са 10-годишни. На 1 януари изтича. Аз си плащам всеки месец задълженията, плюс текущите. Досега бяха 30%, сега минахме на 15. Има 500 хил. лв. лихви, които са останали задължения към НАП от стари времена. Откакто съм аз, имам 200 хил. лв. главница и 500 хил. лв. лихви. От 3 млн. лв. остана това и всяка година намалява, намалява, намалява. Нищо ново под слънцето. Има някакви правила. Каквото за всички, това и за гол Асан.", коментира Крушарски в типичния си стил.

Тагове: