на живо

Крушчич: На правилен път сме. Ще се борим докрай (ВИДЕО)

"Постоянно съм под натиск", каза треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на футболния ЦСКА Милош Крушчич говори преди мача на неговия тим с "Локомотив" Пловдив от последния кръг на редовния сезон на Първа лига.

Според специалиста играчите се представят добре и, въпреки разликата от 10 точки между "червените" и лидера "Лудогорец". 

В неделя (14 юни) Крушчич и възпитаниците му посрещат "Локомотив" Пловдив на стадион "Българска армия".

"За нас всеки мач е най-важен. С "Витоша", с "Ботев" Пловдив, утре също. Много се промени от нашия последен мач в Пловдив. Тогава бяхме далеч от "Левски" и "Локо" Пловдив. Тогава казаха, че ще се борим до края и няма да се предаваме. На правилния път сме. Футболистите са най-заслужилите за това. Остават още 5 мача, няма да се реши нищо. Може с победа да ни даде психологическа увереност, още от играчите ни да разберат, че това, което правим е правилно. Успехът ще е допълнителен стимул, ще имаме повече домакински мачове в плейофите също. Но мачът с "Локо" Пловдив няма да реши първенството", каза наставникът на "армейците".

"В дерби мачове като този, разбира се, че ще играем тактически умно, ще преценим силните страни на съперника. Но няма да играем дефанзивно. Все пак играем у дома, пред нашите фенове. Да, в Пловдив тактиката бе да бъдем по-назад през първото полувреме. Но през второто вдигнахме оборотите. Играхме много атакуващ футбол", добави той.

Треньорът на ЦСКА си пожела неговият тим да срещне "Локомотив" и във финала на турнира за Купата на България. "Червените" завършиха 0:0 с "Ботев" Пловдив в първи мач от полуфиналите. "Смърфовете" пък победиха "Левски" с 2:0.

"Дай Боже, ние и "Локо" да се срещнем на 1 юли. Разбира се, това е тяхната цел. Има свежест в отбора, повече отколкото преди мача с "Витоша" Бистрица. Работата ни се вижда в играта на отбора. Те имат леко преимущество, защото имаха ден повече почивка", каза той.

Крушчич заяви, че не се притеснява от напрегнатата обстановка и информациите, че ще бъде сменен като треньор на ЦСКА.

"Аз съм под натиск постоянно. Но без натиск трудно ще стане. Това е нещо нормално, с което трябва да се справи. За всеки треньор е нужно време, за да можеш да предадеш своите идеи на играчите. Нужно е определено време. Когато един треньор го има, това е хубаво. Когато имаш резултати се получава и по-голяма увереност. Рано или късно, успехите ще дойдат", заяви сърбинът.