на живо

Крушчич забранил думата "финал" в ЦСКА

"Надявам се да има повече фенове на финала за Купата на България", заяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

За мача от плейофите на Първа футболна лига срещу "Славия", а не за важния финал за Купата на България трябва да мислят играчите на ЦСКА. За тази цел треньорът Милош Крушчич е забранил на играчите си думата "финал". 

"Червените" играят с тима от "Овча Купел" на 27 юни, а решителната среща с другия финалист "Локомотив" Пловдив е на 1 юли.

"Следващият мач е най-важният. След двубоя с "Ботев", след три дни играем също важен двубой от първенството срещу "Славия". За мен в момента това е най-важната среща. Финалът за Купата още не е на дневен ред. Искаме да спечелим всеки мач. Няма да е лесно. Графикът ни е натоварен. Всички двубои са много важни. Може и да има умора. Днес ще видя играчите. Но ако искаш да си успешен, да спечелиш, да постигнеш нещо в живота, думата "умора" не съществува. Днес ще имаме сериозен разговор. И ще подходим към утрешния двубой много сериозно. Съперникът показа, че е способен да поледи всеки. Те са спокйни, работят без напрежение. Мислим, че трябва да продължим да играем силно. Разговаряме с играчите. Ще излезем с най-доброто в този момент. Вчера се възстановявахме. Днес имаме една тренировка. След нея ще решим в какъв състав ще излезем. Но забранявам думата "финал" при мача срещу "Славия". Няма да правим калкулации", заяви Крушчич.

Сръбският специалист заяви, че не изключва вариант, в който да съхрани силите на някои играчи, за да могат те да бъдат отпочинали за двубоя за Купата.

"Трябва да видя как ще са играчите на тренировката. Не съм правил много промени в състава ни за последните два мача - с "Ботев" и "Левски". Но трябва да се съобразим и с тактическите варианти, които съперникът предлага. Възможно е евентуални наказания за финала на играчи, това може да повлияе, но ще мислим", заяви още Крушчич.

Той коментира и желанието на феновете на ЦСКА за мача с "Локо" на трибуните да присъстват повече от разрешения брой зрители.

 "Аз винаги искам да има повече фенове. Това е финал за Купата. Искам да направим празник. Но от друга страна разбирам, че трябва да се спазват мерките. Искам да направим така, че да са доволни всички. Видяхте мача с "Левски". Всички бяха доволни след това. Надявам се да има повече наши фенове по трибуните", заяви сърбинът.