на живо

Крушение за "Берое" в Балканската лига (ВИДЕО)

Косовари разбиха старозагорци с 22 точки разлика

https://balkanleague.net/

"Берое" инкасира втора поредна загуба от началото на сезона в Балканската лига. Тимът от Стара Загора бе разгромен с 61:83 при гостуването си на "Сигал" Прищина.

"Берое" не успя да се възползва от летящия старт в надпреварата и престижната победа над израелския "Ирони" Наария и допусна второ поредно поражение. Преди броени дни възпитаниците на треньора Бойко Миленков отстъпиха и на миналогодишния финалист в турнира "Академик" Пловдив.

Голямата разлика в Косово дойде след преобразената игра на домакините през второто полувреме, която се увенча с първи успех за "Сигал" през сезона в Балканската лига. В края на третата четвърт преднината на косовския отбор нарасна на 14 точки, а в средата на последния период вече надхвърли 20.

Снимка: https://balkanleague.net/

"Сигал" доминира в подкошието с 38 срещу 31 борби, осезаемо и при асистенциите с 23 срещу едва 10 за "Берое" и при стрелбата от тройката с 30% срещу скромните 18% за гостите от Стара Загора.

Американецът Елека Обинна отсрами българския клуб с дабъл-дабъл от 20 точки и 10 борби, докато Александър Янев изигра много слаб мач и завърши с 2 точки в актива (1/4 за 2 точки, 0/4 от тройката), което се отрази на цялостното представяне на състава на Миленков.

Снимка: https://balkanleague.net/

На 27 октомври "Берое" получава шанс да се върне на победния път, като покаже класа в друг двубой далеч от Стара Загора - в Черна Гора срещу "Ибър".