на живо

Кубрат Пулев: Бих направил мач у нас, но без публика е трудно

"От спорта няма по-голяма реклама", заяви българският боксьор

Lap.bg

Забраната на спортни събития у нас да присъстват зрители спира Кубрат Пулев от това да организира мач тук. Това заяви българският боксьор при прибирането си в България след победата на своя брат Тервел над Викапита Мероро в Танзания.

На родна земя Пулев потвърди казаното пред bTV, че следващата му среща ще бъде в средата на 2021 г., най-вероятно в САЩ.

"Като гледах ситуацията в началото на миналата година, в спорта може много трудно да се случи нещо, особено големи мероприятия са почти невъзможни. Жалко е, но това е ситуацията. Жалко за спорта, спортистите. Боксът е един от спортовете, които, въпреки всичко, успява. Все още има интерес. С удоволствие бих направил мач в България, но при това положение много трудно може да стане. Без фенове спортът не е същият. Съвсем друга е атмосферата, всичко е различно", заяви Кобрата.

Брат му Тервел успя да усети подкрепата на феновете в Танзания, тъй като в африканската страна няма ограничения заради коронавируса.

Снимка: Lap.bg

"Първото впечатление беше, че в България сме си Европа. Там беше различно. Интересно е, защото е много екзотично. Приятни са хората, топли, отзивчиви. С каквото трябва винаги помагат и са уникални. Много е хубаво, но България си е България. След като изкарах ковида, за мен все едно няма. Там е различно. Хората не се притесняват, няма го и като дума - "коронавирус", разказа Кобрата. 

След мача двамата братя Пулеви се отдадоха на типични местни забавления, като сафари. А Кубрат заяви, че би опитал да се боксира срещу лъв.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"Не ми дадоха да изляза от джипа. Било много опасно. Имат си ред, който трябва да се спазва. Всички българи сме лъвове. Опасни сме. Лъвът не е за подценяване, дори когато е заспал. Лъв с лъв не трябва да се сбива", каза Пулев.

По време на престоя си в Танзания, той проведе няколко срещи с министри, които искат да възродят интереса към бокса в Африка и да върнат блясъка му от 70-те години на ХХ век, когато един срещу друг на ринга в тогавашен Заир излязоха Мохамед Али и Джордж Форман.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"Видяхте какви срещи направихме и с министъра на спорта, с министъра на туризма. Хората са отворени да рекламират държавата си много. От спорта няма по-голяма реклама. Въпреки че те нямат такива имена в професионалния бокс, използват всяко едно наше появяване, за да могат да си популяризират държавата и да издигнат нивото. Те знаят какво правят. Искат да направим нови мачове, повече боксови гали, които да презентират страната им. Знаете, Африка, малко или много, колкото и да е хубаво времето, няма много хубаво име. И финансово не са добре, за да кажем, че е нещо невероятно. Поканих ги, разменихме контакти. Добри хора са, които мислят за държавата и ще имат успех в бъдеще", каза той.

Тагове:

кубрат пулев