на живо

Кубрат Пулев: Имаше проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят (ВИДЕО)

"Няма никакви рискове за моята кариера в Щатите"

Боксьорът Кубрат Пулев се включи на живо по "Скайп" в предаването "Тази сутрин" по bTV. Кобрата разкри, че не е бил допуснат да влезе в САЩ заради проблем с визата, който и местните власти не успели да уточнят. Претендентът за световната титла в тежката категория отрече да е имало скандал и сподели, че е въпрос на време да получи нужните документи, с които да се боксира и пребивава в САЩ.

В момента Пулев е в Берлин, където продължава подготовката си за дългоочаквания мач с Антъни Джошуа.

Снимка: Lap.bg

"На летището в Чикаго полицаите, служителите, всички бяха супер учтиви. Снимахме се, даже се смяхме. Бях им доста интересен като личност и се бяха събрали всички... Не бях депортиран, а телепортиран от самия себе си. Не виждам някакви притеснения или проблеми. Имаше някакъв проблем с визата, който и те самите не успяха да уточнят. За мен всичко е окей, така е трябвало да се случи. И Ванга е казала "Следвайте знаците". Това е знак, че трябва да се подготвям в Европа по-концентрирано, а не в Щатите", заяви Кубрат.

"С тази виза B1/B2 си влизам всеки път в Щатите и няма никакъв проблем. Това е от поне 5 години. Не знам какво се случи. И те самите не са наясно, но както и да е. Моята виза е бизнес-туристическа, с която моите адвокати ми казаха, че имам право да се боксирам, да пребивавам в Щатите - всичко. Въпреки това, ние сме подали документи още миналата година, преди последния ми мач, за работна виза. Просто малко са се забавили"

"Няма никакви рискове за моята кариера в Щатите. Всичко е перфектно, всичко е супер. Единственият враг на човека може да бъде той самият. Всички други могат да му помагат. Въпрос на време е да получа работната виза. Аз не съм казал, че отивам да работя. Аз тренирам и се подготвям там. Нито имам мач. Но така са решили"

"Успях да гледам мача на Уайлдър и Фюри. Не на живо, но по телевизията. Беше интересен. Не че Фюри беше толкова подготвен, просто на Уайлдър нещо му стана. Не беше на необходимото ниво, може би заради дрехите, с които излезе. Каза, че са тежали над 40 паунда (близо 20 кг) и това е повлияло. Възможно е, малко недоглеждане на детайлите... Възможно е костюмът да му е натежал. Ако пет минути седи човек с над 40 паунда на гърба си и трябва да изиграе 12-рундов мач за световна титла в тежката категория срещу един от най-добрите боксьори в света, който ще го пресира, ще го натиска... нормално да повлияе. Но не смятам, че е само това. И психически не беше стабилен, не беше организиран. За мен нямаше фаворит в този мач. Предполагах, че Фюри ще победи, но не можех да кажа наистина", продължи боксьорът ни.

"Ще има трети мач между тях двамата през юли, пак в Лас Вегас. Именно заради това пропада пъкленият план на Еди Хърн да играе с победителя и да заобиколи мача с мен. Заради това пак сме на линия и организираме договора, който ще бъде готов до 3-4 дена".

"Смятам, че аз съм по-добрият, по-подготвеният, по-бързият, по-подвижният, така че ще го мачкам. Независимо къде. Понеже те имат много условия, им казахме, че ще се съобразим с техните, но и те трябва да се съгласят с нашите. Извоювахме съдията на ринга да не бъде англичанин, а да бъде неутрален. Тях ги е страх да излязат да се бият на неутрална територия. Съгласихме се да бъде в Англия мачът"

"Може да дойда за няколко дни до България, но като цяло се подготвям в Германия. САЩ мога да посетя с желание и пари - трябва да си платя билета и да отида", завърши Кубрат.

Снимка: Getty Images

Тагове: