на живо

Кубрат Пулев: Когато побеждавам, побеждава цяла България (ВИДЕО)

"Преодолявам загубите за 3 минути", каза боксьорът в предаването "120 минути"

Кубрат Пулев: Когато побеждавам, побеждава цяла България (ВИДЕО)

3 минути - толкова са нужни на Кубрат Пулев да преодолее загубата. Това заяви той в предаването "120 минути". Боксьорът каза, че е доволен от представянето си в мача за световните титли в тежка категория срещу Антъни Джошуа през декември 2020 г. и след деветия рунд, в който беше нокаутиран, е бил готов отново да се боксира.

"За 3 минути преодолявам загубите. При мен няма драма. След края на мача аз се изправих и бях готов да се бием отново. Въпреки че не бях тренирал. Въпреки всичко, 9 рунда... Доволен съм от себе си за силата и мъжеството, че отидох да се бия по този начин. Не обичам да се оправдавам. Решението си е мое. Когато аз побеждавам, побеждава цяла България. Когато губя - губи Кубрат Пулев. Няма драма. Аз съм доволен", заяви Пулев. 

Снимка: Lap.bg

Той е категоричен, че не е сложил край на професионалната си боксова кариера, в която до момента има 28 победи и 2 загуби. В момента той продължава да се възстановява от контузия.

"Любимата ми българска дума е "Любов". Всички ние сме създадени от любов. България е любов, всички ние сме любов. Хората трябва да се обичат. За това ме е яд, че в обществото се създава омраза и разделение, всеки се дели, хората са оценявани по партиен интерес. Ние сме българи! Хората в общините, в политиката, трябва да знаят, че преди всичко сме българи. Има си закони, които трябва да се спазват. Без значение кой какви политически пристрастия има, ние сме българи и всеки трябва да е равен", убеден е Кобрата. 

Докато си почива, той записа специалност "Политика и бизнес" в УНСС.

"Да донадградим висшето образование. Такъв период ми е, в който отшумява контузия и го използвам в учене. Времето е безценно. Бизнесът и политиката са взаимносвързани. Бизнесът няма как да успее, ако не е регулиран, да се помага, да се спазва законът. Слушах едно изследване, в което се казва, че самите пазари се регулират, но до една степен. В следващия момент, особено в България, политиците трябва да се намесят, защото малко или много има все повече спекуланти, което се отразява на гражданите, на народа. Когато сметките за ток са по-големи и има моменти, в които някои спекулира на гърба на хората, това нещо трябва да се контролира и да се действа по закон", каза той и добави:

Снимка: Lap.bg

"Колегите са готини хора, любознателни, интелигентни, професорите са уникални. Една наистина невероятна атмосфера. Ходя на лекции, водя записки. И наистина е изключително интересно. Хората са истински професионалисти, които могат и имат желание да помогнат на държавата, биха се включили в политиката, но не им се дава шанс"

Специална изненада за Кубрат бяха брат му Тервел и племенниците му - Калоян и Аспарух. Малчуганите разкриха, че обичат да прекарват време с чичо си и да ядат заедно сладолед.

Снимка: btvnovinite.bg

"Всички са много добре, радвам им се. Когато човек погледне децата, тогава осъзнава как върви животът. Те си имат много готини майка и баща. С брат ми сме възпитавани от силен човек и той ги възпитава добре. Семейството е много важно за всяко едно дете, за всеки човек. В живота много от нещата рефлектират от семейството, от възпитанието", каза той.

Тагове:

кубрат пулев