на живо

Кубрат Пулев: Мач за световната титла в България? Защо не?!

"Не е невъзможно", загатна задължителният претендент за пояса на IBF

Кубрат Пулев: Мач за световната титла в България? Защо не?!

Може ли Кубрат Пулев да се боксира за световната титла в тежка категория у нас? "Не е невъзможно!", заяви самият той.

Българинът е задължителен претендент за един от поясите, които са притежание на британеца Антъни Джошуа - този на Световната боксова федерация (IBF). В Пловдив Кобрата загатна, че мачът между тях може да се проведе пред родна публика.

"Обичам България, обичам българите. Не ме интересуват нито 60-хилядният, нито 60-милионният стадион. Важна е България. Нищо чудно да направим мач за световната титла и в България. Защо не?! Не е невъзможно", беше коментарът на Пулев.

Снимка: Lap.bg

Той вече има опит с организирането на зрелищни боксови събития у нас. Последното беше в пловдивската зала "Колодрума". Над 5000 зрители по трибуните видяха как братът на Кубрат - Тервел, побеждава след 12 рудна американеца Дешон Уебстър, за да спечели интерконтиненталната титла в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA).

"Благодаря на всички хора в Пловдив. Уникална атмосфера стана и се радвам, че има такава зала. В организирането за нас няма нищо трудно. Да сме живи и здрави само. Когато хората се радват и обичат това нещо, и ние се радваме. Тервел трябва да се развива напред, защото му е времето и трябва да трупа повече опит. Ще го добие именно от мачове. Не ми обърна много внимание след победата. След един такъв мач мислите на човек са много бързи. Смятам, че всичко стана перфектно", доволен е Пулев.