на живо

Кубрат Пулев: Подготвям се за победителя от Руис - Джошуа

Българският боксьор дава предимство на настоящия шампион

Ладислав Цветков

Официалният претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев, провежда подготовката си с мисъл за реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа. Именно победителят в този двубой се очертава да бъде съперник на българина. 

В монета три от титлите в тежка категория са притежание на Руис. Той ги спечели след изненадваща победа над британеца, а на 7 декември предстои реванш между двамата в Саудитска Арабия за поясите на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). 

Пулев трябва да изчака този мач, за да разбере срещу кого ще се боксира. Победителят трябва задължително да се изправи срещу официалния претендент, ако не иска да оваканти пояса.

"Не бях толкова изненадан, че IBF позволи да се проведе реваншът, но искаме да се изяснят условията, за да сме сигурни, че ще се бия със следващия победител. Чакам това да се случи от 3 години. Оставам фокусиран и продължавам да се подготвям за победителя от този реванш", заяви Пулев пред сайта Fightnews.com.

Пулев посочи и кой от двамата боксьори смята за фаворит.

"Мачът е битка с шансове 50:50. И виждам Руис да спечели отново. В момента провеждам тренировъчен лагер в Лас Вегас и усещам, че ми предстоят страхотни неща", категоричен е той.

Кубрат Пулев стана основен претендент за пояса в тежка категория на IBF, след като през октомври 2018 г. победи Хюи Фюри в София. През 2014 г. той записа единствената загуба в професионалната си кариера в мач за световната титла срещу Владимир Кличко. През 2017 г. Кобрата трябваше да се изправи в такъв двубой срещу Джошуа, но тежка контузия го спря да се качи на ринга.