на живо

Кубрат Пулев: С Тервел винаги сме заедно, като един юмрук! (ВИДЕО)

Братска подкрепа навсякъде, дори и в далечна Танзания

"Тази битка е негова, но и моя. Винаги сме заедно, като един юмрук!". Думи на Кубрат Пулев на официалната пресконференция преди мача между брат му Тервел и намибиеца Викапита Мероро в петък (29 януари).

Двубоят в полутежката категория на бокса ще се проведе на галавечер в Дар ес Салаам. И в далечна Танзания, в ъгъла на Тервел има запазено място за Кубрат.

"Радвам се, че съм в Танзания. За първи път съм тук. Щастлив съм. Страната е хубава, хората са мили. За мен е интересно, защото е нещо много различно от Европа, например. Оттам идвам. Различно е, но много ми допада.", заяви бившият претендент за световните титли в тежка категория.

"Харесва ми, че моят брат ще се боксира тук. Мисля, че той е много добре подготвен за тази битка. Има богат опит и в аматьорския бокс, и на професионалния ринг. Смятам, че предстои интересен мач, тъй като съперникът му също е силен и опитен. Този път аз ще съм в ъгъла зад брат ми, както винаги. Харесва ми. Това е негова, но и моя битка. Винаги сме заедно, като един юмрук.", каза още Кобрата.

Кобрата беше неотлъчно до по-малкия си брат в последните му срещи на професионалния ринг, а през 2018 г. двамата участваха в една и съща галавечер в "Арена Армеец" в София. Тогава Тервел победи Леонардо Бруцезе, докато Кубрат се справи с Хюи Фюри.

В африканската държава Пулев ще се опита да постигне своята 16-а победа на професионалния ринг. Той все още не познава вкуса на загубата.

Успехът срещу Мероро е важен, тъй като ще го доближи до голямата цел - титлата в полутежка категория на Световната боксова асоциация (WBA). Тервел прави планове да атакува пояса до края на 2022 г.

За целта той се надява да има възможност да постигне и още две победи в следващите 12 месеца, включително и да защити интерконтиненталната си титла, спечелена след победата над Дешон Уебстър в последния му мач - преди 412 дни в Пловдив.

В момента Тервел Пулев е на 9-о място в ранглистата на WBA.

Кантарът преди мача в Танзания ще бъде в четвъртък (28 януари), а самата среща се очаква да започне около полунощ българско време на 29 януари.