на живо

Кубрат Пулев в свирепа битка извън ринга днес

Спортната комисия на Калифорния ще изслуша българския боксьор по два казуса

Носителят на Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория и официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев е доказвал многократно, че може да печели свирепи битки на ринга.

Днес (15 май) обаче е ред на един от най-важните "мачове" за Кобрата извън боксовата зала. Той ще има двама противници, а "рингът" ще е в емблематичния хотел "Милениум Балтимор" в Лос Анджелис, където ще заседава Спортната комисия на щата Калифорния. В 20:00 ч. българско време членовете на комисията ще се съберат, за да разгледат два случая, в които беше замесено името на българина по-рано през 2019 г. 

Точка 4 в дневния ред е обжалването на Пулев във връзка с временно отнетия му лиценз за щата Калифорния. Комисията определи това наказание за българския боксьор, след като интервюто му пред репортерката Дженифър Равало, станала известна като Кралицата на голото суши, завърши с целувка.

Тя говори с българина минути след победата му над румънеца Богдан Дину в последния му мач в Коста Меса, Калифорния. Тогава Кобрата я целуна по устните. Дни по-късно Равало заяви, че приема действията му за тормоз и нае известната адвокатка Глория Олред. Двете внесоха жалба в Спортната комисия, след която бяха спрени правата на Пулев на територията на щата. 

Според репортерката Пулев я е помолил да изтрие момента с целувката в клипа, за което той категорично отрече. От щаба на българина пък публикуваха в социалните мрежи клип от партито след мача и въпросното интервю, на който се вижда, че Равало е в българска компания и се държи доста фриволно. 

Ако Спортната комисия не уважи обжалването на Пулев, той няма да може да се боксира на територията на САЩ, но ще запаси правата си за провеждане на мачове във всички други страни по света.

Точка 5 от дневния ред на Комисията е обжалването на резултата от мача. Съперникът на Пулев - Богдан Дину, пледира, че е получил непозволени удари в тила по време на срещата, които са повлияли на крайния резултат.

Кървавото зрелище между българина и Дину завърши с победа на Пулев след нокаут в 7-ия рунд. Минути преди това съдията определи удара в тила на румънеца като неволен, даде наказателна точка на Пулев и време на съперника му за възстановяване.

Ако от Спортната комисия удовлетворят претенциите на Дину, то резултатът от срещата ще бъде анулиран, като победите в актива на Пулев ще станат 26.

Заседанието на комисията започва в 20:00 ч. българско време, като се очаква резултатът по двата казуса да бъде ясен до 48 дни.