на живо

Кубрат Пулев: В Тервел няма горчилка, но... (ВИДЕО)

Не е редно гласуването да приключва на 9 декември, смята боксьорът

Не вярвам, че в Тервел ще има капка горчилка от факта, че не попадна в десетката на "Спортист на годината", обяви Кубрат Пулев. Боксьорът в тежка категория се нареди на осма позиция, докато брат му остана извън топ 10 въпреки спечеления интерконтинентален пояс в полутежка категория.

Двубоят на Тервел срещу американеца Дешон Уебстър в Пловдив се проведе след края на гласуването в анкетата.

"По-важното е не той да влезе в класацията, но тази възможност да имат и други спортисти. Декември месец е част от годината, не може гласуването да бъде до 9 декември. Годината има още няколко дни, може да се измисли начин гласуването да бъде по-късно. Ден преди награждаването например. Или награждаването да е максимално близо до празниците. И предни години са ми казвали, че други спортисти не са влизали в десетката поради този факт. Тези хора също се трудят и полагат усилия, може би дори повече от нас, а да не са в десетката - не е редно", сподели Кубрат Пулев.

Той допълни, че заедно с брат си е наследил духа, хъса и българската сила от баща им - Венко Пулев. "Явно това върви по кръвта. Кара ни да натискаме здраво и да побеждаваме. Няма да има по-красиво нещо от това българин да стане световен шампион по бокс. Ключът е в правилната подготовка и подхода към този мач. С целия народ и цялата тази енергия зад гърба си се надявам да победя".

"Още по-силен съм и в главата, и в тялото, и навсякъде. Трупам необходимия боен опит, което не е никак лесно. Трупа се само с мачове. Не става със съвети", завърши Кобрата.

Тагове: