на живо

Кубрат Пулев вече е офицер от резерва (ВИДЕО)

Българският боксьор получи званието лейтенант на официална церемония в Министерство на отбраната

Кубрат Пулев вече е офицер от резерва (ВИДЕО)

Кубрат Пулев беше повишен в чин офицер от резерва на специална церемония в Министерството на отбраната. Той получи званието лейтенант лично от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

От 2005 г. до 2010 г. българският боксьор е военнослужещ в Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната.

Снимка: Lap.bg

През 2008 г., като сержант от Българската армия, той печели европейска титла по бокс в Ливърпул и е обявен за спортист №1 на България сред военните спортисти.

"Благодаря на Министерство на отбраната, на министър Каракачанов за повишението. С голямо удоволствие изрекох думите "Служа на Република България!". Те не са просто част от протокола, а ги казвам от сърце и от душа. За мен е чест да бъда част от българската армия. За мен е престиж и авторитет и ще направя всичко необходимо да може българската армия да бъде с повече самочувствие и в бойна готовност", заяви Пулев по време на церемонията.

Снимка: Lap.bg

"Чест е за българската армия, че една от легендите в българския спорт е работил и се е бил като боксьор, носейки българската униформа. Всяко поколение българи има своя кумир. Повече от едно поколение кумир на българите в спорта е Кубрат Пулев - заради хъса, който има, заради победите, които постига, заради славата, която носи, не за себе си, а за България. Лично искам да му пожелая още много успехи. Ще бъдем горди с всяка негова победа, защото ще знаем, че всеки негов противник е бит и мачкан от български офицер", заяви министър Каракачанов.

В момента Пулев е задължителен претендент за един от поясите, които са притежание на британеца Антъни Джошуа - този на Световната боксова федерация (IBF). Очаква се в близките дни да стане ясно кога двамата ще се изправят един срещу друг. Мачът трябва да се проведе до края на май 2020 г.