на живо

Куман остава в "Барселона" поне до събота

Нидерландецът ще води каталунците срещу "Атлетико"

Getty Images

Роналд Куман остава начело на "Барселона" поне още няколко дни, пишат в Испания. Ръководството на "блаугранас" е решило той да продължи да води тима и срещу "Атлетико" Мадрид в събота.

Всъщност нидерландецът няма да бъде на резервната скамейка срещу "дюшекчиите", тъй като изтърпява наказание от два мача.

Последната загуба на "Барселона" от "Бенфика" с 0:3 в Шампионската лига още повече засили спекулациите за бъдещето на Куман в каталунската столица.

Според "Марка" след срамното поражение президентът Жоан Лапорта е провел среща с вицепрезидента Рафа Юсте, директора Матеу Алеману и съветника Енрик Масип, на която са взели решение треньорът да остане поне за последния мач преди паузата за националните отбори.

Снимка: Reuters

Срещата с "Атлетико" е ключова за каталунския тим, който в момента е на пет точки зад лидера "Реал" Мадрид и е с мач по-малко.

Лапорта иска не просто да замени Куман, а да намери подходящ треньор за дългосрочен проект. През последните две години "Барселона" се раздели с Ернесто Валверде и Кике Сетиен, като и двамата все още имат да взимат пари от клуба.

Според испанските медии сред вариантите за нов треньор са Шави, Роберто Мартинес и Андреа Пирло.