на живо

Куман остави Меси извън групата за гостуването в Киев

Звездата на "Барселона" получава почивка срещу "Динамо"

Лидерът на "Барселона" Лионел Меси пропуска гостуването на "Динамо" Киев. Аржентинецът е оставен извън групата за двубоя от четвъртия кръг на груповата фаза в Шампионска лига.

Причината обаче не е контузия, а желанието на треньора Роналд Куман да даде почивка на звездата. Освен Меси, за украинската столица няма да пътува и нидерландският халф Френки де Йонг.

"Трябва им малко почивка след силните мачове, които направиха в Шампионска лига. Моментът е удобен.", коментира Куман.

Преди утрешния двубой "Барселона" е лидер в група 7 с пълен актив от 9 точки, пред "Ювентус" с 6. "Динамо" Киев и "Ференцварош" имат по една точка.

За Меси мачът срещу "Динамо" Киев щеше да е девети в последния месец, а за Де Йонг - десети. И двамата записаха пълни 90 минути за националните си отбори през миналата седмица, след което и при загубата с 0:1 от "Атлетико" Мадрид.

На ст. "Уанда Метрополитано" Меси не бе на ниво, а каталунците допуснаха третото си поражение от началото на сезон 2020/2021. Въпреки че има 6 гола в 11 мача, Меси е реализирал 5 от тях от дузпа.

33-годишният аржентинец понася критики за представянето си, като се появяват и обвинения, че не е отдаден на клуба заради желанието да напусне. Ла Пулга искаше трансфер още през лятото, но в крайна сметка не постигна договорка с ръководството. Контрактът му с "Барселона" изтича през лятото на 2021 г.

Куман отказа коментар относно бъдещето на Меси, а Пеп Гуардиола - мениджър на смятания за фаворит за подписа на аржентинеца "Манчестър Сити", охлади амбициите на феновете.

"Лионел Меси е футболист на "Барселона". Иска ми се той да завърши кариерата си там. Казвал съм го толкова много пъти, може би вече стотина.", коментира Гуардиола, който удължи договора си с английския вицешампион до 2023 г. Двамата с Меси работиха заедно на "Камп Ноу" в периода 2008-2012.