на живо

Куп пропуски и страхотни вратари запазиха 0:0 между "Лудогорец" и "Берое"

Двата тима не се победиха в първи мач от плейофите

Lap.bg

"Лудогорец" и "Берое" не излъчиха победител в първа среща от плейофите на Първа професионална лига. Двата тима откриха мачовете в първата шестица на футболното първенство, а срещата в Разград предложи доста интересни ситуации, въпреки че футболистите не успяха да вкарат гол.

Гостите от Стара Загора първи направиха пропуск. Мартин Камбуров остана очи в очи с вратаря на шампионите Ренан в 12-ата минута, но не успя да реализира. От "Лудогорец" отговориха с пропуск на Марселиньо.

Вратарят на "Берое" Перниш показа страхотен рефлекс, но топката все пак попадна в мрежата му след удар на Вандерсон. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като футболистът на домакините беше в засада.

Полувремето завърши с още една пропиляна възможност за откриване на резултата за "Лудогорец", този път на сметката на Джоди Лукоки.

Снимка: Lap.bg

Второто полувреме започна с добра възможност за "Берое". Ренан обаче отрази волето на Александър Цветков. 

Най-големият пропуск за "Лудогорец" дойде в 57-ата минута, когато Перниш не остави шансове на откъсналия се Марселиньо. В 77-ата минута вратарят на "Берое" не позволи на топката да премине гол линията му след удар с глава на Анисе.

"Лудогорец" продължава да е лидер в първенството, но изпреварва само с 6 точки ЦСКА, който днес (30 март) играе с "Черно море". Следващата седмица двата тима ще се изправят един срещу друг. 

"Берое" е на 5-а позиция в класирането.