на живо

Купата на Франция оформи домашния требъл на "Пари Сен Жермен"

Третодивизионният "Ербие" показа зъби пред многомилионната селекция на Унай Емери

Reuters

Третодивизионният френски тим "Ербие" успя да затрудни, но не и да победи многомилионната селекция на "Пари Сен Жермен" във финала за Купата на Франция. Така след победа с 2:0, момчетата на Унай Емери отпразнуваха заслужено требъла си - Купа на страната, титла и Купата на лигата. Трофеят е 12-и за тима.

При получаването на отличието, капитанът на ПСЖ - Тиаго Силва, покани на подиума и футболистите на противника, които показаха характер и играха без притеснение през целия мач. Пред отбора на "Ербие", чийто годишен бюджет (2 млн. евро) би стигнал само за 16 дни от месечното възнаграждение на нападателя на парижани Неймар, сега стои трудната задача за оцеляване в трета лига.

Няколко добри възможности имаха фаворитите от ПСЖ преди да открият резултата в 26-ата минута чрез Джовани ло Селсо. Ло Селсо получи пас от дясно от Тиаго Мота, влезе към центъра и с удар през няколко защитника прати топката зад гърба на вратаря Матийо Пишо.

Снимка: Reuters

Още няколко добри възможности се откриха пред парижани, в това число беше отменен и гол на Килиан Мбапе със системата за видеоповторение. В 74-ата Единсон Кавани вкара от дузпа за 2:0.

Окуражавани от голяма част от публиката, футболистите на "Ербие" можеха и да вкарат, чрез резервата Клеман Кутюрие в добавеното време.

Снимка: Reuters

След края на мача треньорът на парижани Унай Емери, който ще напусне тима след края на сезона заради незадоволителното представяне в Шампионската лига, прегърна братски колегата си от скромния тим от трета лига Стефан Масала и го поздрави за отличната организация на играта. 

Футболистите на "Ербие" бяха сърдечно поздравени и от президента на Франция Емуюел Макрон.