на живо

Купата на Италия е в ръцете на "Лацио" (ГАЛЕРИЯ)

Римските "орли" победиха "Аталанта" с 2:0 във финала

"Лацио" е носителят на Купата на Италия за сезон 2018/2019! Римските "орли" триумфираха за 7-ми път в историята си с трофея, като този път победиха "Аталанта" с 2:0 в решаващия двубой.

По този начин възпитаниците на Симоне Индзаги се реваншираха на гневните си привърженици за незадоволителното представяне в шампионата през настоящия сезон. В момента, два кръга преди края на кампанията в Серия "А", "Лацио" е на 8-мо място в класирането.

Снимка: Reuters

Спечелването на Купата носи още един позитив за тима. По този начин той си осигури участие в европейските клубни турнири през следващия сезон, без да се надява на грешка на преките си съперници в първенството и изкачване нагоре в класирането.

Снимка: Reuters

Головете на препълнения стадион "Олимпико" реализираха Сергей Милинкович-Савич в 82-рата минута и Хоаким Кореа в края на редовното време. Футболистите на "Аталанта" пък не успяха да намерят с какво да противостоят на атаките на "Лацио".

Снимка: Reuters

Купата е 7-ма във витрината на "орлите". Те триумфираха за последно в турнира през 2013 г. Освен това тимът е двукратен шампион на Италия. На европейската сцена той триумфира през 1999 г. в Турнира на носителите на национални купи.