на живо

Купата отново е "черно-бяла" (ГАЛЕРИЯ)

Футболисти и треньори на "Локомотив" Пловдив се самонаградиха след победата над ЦСКА

Различен свят, различен футбол, различен сезон, но същият носител на Купата на България! "Локомотив" Пловдив триумфира в турнира, след като във финала победи ЦСКА след изпълнение на дузпи (0:0 в редовното време). 

За втора поредна година "черно-белите" печелят трофея, който дава право на участие в квалификациите за Лига Европа. Това е втора Купа във витрината на "Локо", а празненствата започнаха на националния стадион "Васил Левски" след една по-различна церемония по награждаване.

Снимка: Lap.bg

Заради мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, футболистите, треньорите и ръководството на пловдивчани сами разпределиха медалите си. Капитанът и футболист номер 1 на България за 2019 г. Димитър Илиев разпределяше строго отличията и следеше нито един от съотборниците му да не си тръгне без медал! И когато всички се скупчиха щастливи, той вдигна трофея високо над главите им!

Снимка: Lap.bg

След това го предаде на треньора Бруно Акрапович, който се превърна в единственият чужд наставник, печелил Купата на България в два поредни сезона!

Снимка: Lap.bg

А от там тържествата продължиха пред сектора с пловдивчани. Съпътстваха ги много песни, прегръдки и сълзи от радост. А може би най-щастлив от победата беше собственикът на тима Христо Крушарски!

Снимка: Lap.bg

И когато прожекторите на националния стадион "Васил Левски" угаснаха, "Локо" пое към Пловдив. Феновете се бяха постарали да организират емоционално посрещане в Града под тепетата, завършило със заря.

Очаква се в понеделник (6 юли) да бъде организиран и парад в града.