на живо

Куртоа, "Стамфорд Бридж" и вечерта на предателството (ВИДЕО)

Белгиецът може отново да елиминира бившия си клуб от Шампионска лига

Тази вечер Тибо Куртоа се завръща на мястото, което бе негов дом в продължение на 4 години. Там, където белгийският вратар извърши предателство. Настоящият страж на "Реал" Мадрид носи екипа на "Челси" в периода 2014-2018 г. и стигна до финала в Шампионската лига през сезон 2013/2014, но като преотстъпен в "Атлетико" Мадрид. Тогава, крачка преди спора за трофея, "дюшекчиите" отстраниха именно лондонския клуб.

7 години по-късно всички, замесени в онзи полуфинален сблъсък, го помнят ясно. Най-вече Куртоа и тогавашният мениджър на "Челси" Жозе Моуриньо. "Атлетико" и "Челси" имаха договорка Куртоа да не вземе участие в евентуален мач между двата тима.

Още в дните след изтеглянето на жребия обаче треньорът на испанците Диего Симеоне започна да се оплаква, че ще бъде без титулярния си вратар. Как да се примириш с такава липса преди ключови двубои? "Челси" отхвърли молбата на "Атлетико" Куртоа да получи разрешение, но УЕФА позволи, определяйки подобни клаузи като "в разрез с феърплея".

Решението разгневи Жозе Моуриньо! Специалния направи всичко възможно Куртоа да не играе, но усилията му не се увенчаха с успех. В крайна сметка "Челси" върна белгиеца на "Стамфорд Бридж" през лятото, отхвърляйки възможността Куртоа да премине за постоянно в "Атлетико".

А сблъсъкът между "Челси" и "Атлетико" в Шампионската лига? Той се превърна в Студена война! Моу отказаше коментар по темата "Куртоа" и дори не го поздрави в тунела, а после и на терена. Крайният резултат - 0:0 в първия двубой, 3:1 за "Атлетико" в реванша.

Испанците стигнаха до финала, който загубиха срещу "Реал" Мадрид с гол на Серхио Рамос в 93'. Сега, вече с екипа на кралския клуб, Куртоа е устремен към трофея в Шампионската лига, но първо трябва да мине през "Стамфорд Бридж".

Дали ще успее? Разберете тази вечер от 22:00 ч., когато по bTV Action започва прякото предаване на полуфиналния реванш "Челси" - "Реал" Мадрид. Преди седмица двата тима завършиха наравно 1:1 в испанската столица.