на живо

Лацио и Интер излизат за задължителна победа

Гледайте двубоя пряко по RING.BG от 21:45

Getty Images

Тази вечер Лацио домакинства на Интер в предпоследен мач от 35-я кръг на италианската Серия А. Победата е еднакво важна и за двата тима.”Орлите” се борят за място в Шампионска лига, а Интер за участие в Лига Европа.

Лацио записа осем поредни победи, но след това възпитаниците на Силвио Пиоли влязоха в поредица от само един успех в последните 4 мача и изпуснаха второто място за сметка на вечния враг Рома. Снощи обаче ”джалоросите” загубиха гостуването си на Милан с 1-2 и това дава нови надежди на Лацио.

”Орлите” имат 4 точки аванс пред четвъртия Наполи, като само първите три отбора се класират за Шампионската лига.

Интер пък е на осмо място с 49 точки, само на 3 точки от петия Фиорентина, така че „нерадзурите” все още са в битката за класиране в Лига Европа. Тимът се намира и в добра серия в гостуванията си в Серия А, като спечели 4 от последните си 6.

Мирослав Клозе, който изтърпяваше наказание срещу Аталанта, се завръща в игра за Лацио. Немският ветеран се разписа четири пъти в последните 5 мача на тима.

За домакините в игра може да видим Стефан де Врай и Лукас Билия, които се възстановиха от контузии. Срещата със сигурност пропускат Едерсон, Лорик Цана и Сенад Лулич.

Интер пък ще бъде без дългосрочно контузените Додо, Джонатан и Уго Кампаняро.

Очаква ни вълнуващ сблъсък на ”Олимпико”. Мачът е от 21:45 и може да го проследите пряко по RING.BG.