на живо

"Лацио" изхвърли миналогодишния финалист в Лига Европа (ВИДЕО)

"Римските орли" победиха "Олимпик" Марсилия с 2:1

Getty Images

"Лацио" спечели домакинството си на "Олимпик" Марсилия с 2:1 и си гарантира място на 1/16–финалите в Лига Европа. Поражението за французите пък значи отпадане в груповата фаза два кръга преди нейния края. За втори път в историята си марсилци не могат да преодолеят групата си, като и през 2012 г. бяха заедно с германски и кипърски отбор, както и сега.

Руди Гарсия направи няколко промени в състава си след трите поредни загуби във всички турнири. Изненадващо обаче Димитри Пайет остана на пейката. Клинтън Джие беше избран за централен нападател, но през първото полувреме той твърде рядко стигаше до топката. Симоне Индзаги от своя страна даде почивка на Сергей Милинкович-Савич, а Филипе Кайседо отпадна заради контузия.

Двата отбора действаха предпазливо през първото полувреме и единственото чисто голово положение се откри пред защитника на "Марсилия" Сакай, който от вратарското поле не успя да вкара. В добавеното време на първата част, сякаш от нищото, Марко Пароло с глава отбеляза и посипа с леден душ гостите.  За халфа това беше втори пореден двубой, в който се разписва, след като го стори срещу СПАЛ в Серия "А". За първи път от три години и половина Пароло реализира в два последователни мача на "Лацио".

Второто полувреме започна с още един гол за домакините. Чиро Имобиле подаде пас между краката на Адил Рами за Хоакин Кореа. Аржентинецът вкара първия си гол в Лига Европа с екипа на "Лацио". Малко след това Марко Пароло направи груба грешка при изнасянето на топката и даде възможност на Флориан Товен да намали. Въпреки че в игра се появиха Пайет и Костас Митроглу, играчите на Руди Гарсия не успяха да постигнат необходимия обрат.

"Марсилия" отпада от надпреварата и записва четвърта поредна загуба. Въпреки неубедителните резултати, Руди Гарсия през седмицата подписа нов договор с клуба до 2021 година. Същото важи за спортния директор Андони Субисарета. Тандемът обаче ще трябва час по-скоро да намира начин да изважда отбора от кризата, за да не бъде заменен с друг.

За Симоне Индзаги това е втори пореден сезон, в който извежда "Лацио" до фазата на елиминациите в турнира. Битката в групата остава единствено за първото място. "Айнтрахт" Франкфурт победи като гост "Аполон" Лимасол с 3:2 и има три точки повече от италианския тим. "Римските орли" в последния кръг приемат германците и ще имат шанса да ги изместят от първото място в група "H".