на живо

"Лацио" не впечатли, но стартира успешно в Лига Европа (ВИДЕО)

"Римските орли" зарадваха с победа феновете на "Олимпико"

Reuters

"Лацио" победи гостуващия "Аполон" Лимасол с 2:1 в среща от първия кръг в Група 8 на турнира Лига Европа. "Небесносините" не играха на високи обороти, но все пак успяха да повторят успеха си над същия съперник от 2013 година, когато отново спечелиха с 2:1 на "Олимпико" в двубой от груповата фаза.

Играчите на треньора Симоне Индзаги записаха трета поредна победа във всички турнири, запазвайки и 100-процентовия актив на италианските тимове в историята на съперничеството със състави от Кипър - 13 успеха в 13 двубоя на италианска територия.

Снимка: Reuters

Индзаги направи осем промени в титулярния състав, давайки ценни игрови минути на някои от рядко използваните играчи в началото на сезона, като капитана Баста, Баштош, Дурмиси, Мурджа и Кайседо.

Именно Фелипе Кайседо асистира по красив начин с пета за първото попадение в срещата. Точен в 14-ата минута беше Луис Алберто. Домакините удвоиха преднината си едва шест минути преди края на редовните 90, когато появилият се като резерва Чиро Имобиле се разписа от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Жоао Педро срещу Кайседо.

Снимка: Reuters

Домакините отговориха с гол на резервата Емилио Селая в 87-ата минута, но не съумяха да стигнат до сензационно равенство в последните минути. Това е 13-а загуба за "Аполон" в 19 мача на тима от груповата фаза на Лига Европа. Тимът от Лимасол за четвърти път е част от групите на надпреварата, което е рекорд за кипърския клубен футбол.

Във втория кръг на 4 октомври "Лацио" гостува на "Айнтрахт" Франкфурт, докато "Аполон" ще приеме "Олимпик" Марсилия на кипърска територия.

Тагове:

@