на живо

"Лацио" прескочи групите на Шампионска лига за втори път в историята (ВИДЕО)

"Римските орли" избегнаха издънка срещу 10 от "Брюж"

"Лацио" прескочи групите на Шампионска лига за втори път в историята (ВИДЕО)

"Лацио" се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като направи драматично 2:2 с "Брюж" у дома. "Римските орли" играха с човек повече над полувреме заради втори жълт, респективно червен картон, на Едуард Собол от състава на белгийците в 39'.

Тимът на Симоне Индзаги поведе в 12' с попадение на Хоакин Кореа, Рууд Формер изравни в 15', а Чиро Имобиле върна аванса на италианците с гол от дузпа в 27'.

Изгонването на Собол в края на полувремето изненадващо не улесни задачата на "Лацио". Вместо това "Брюж" изравни в 76' чрез Ханс Фанакен и постави "бианкочелестите" под напрежение в последните минути. Стигна се до втората минута от добавеното време, когато Шарл де Кетеларе разтресе напречната греда с мощен удар отблизо.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "Лацио" оцеля и прескочи груповата фаза на Шампионска лига за втори път в клубната история. Предишното участие на тима от Вечния град на елиминации е през сезон 1999/2000. Любопитното е, че и тогава треньорът на тима - Симоне Индзаги, бе част от "Лацио", но като играч.

"Лацио" завършва на второ място в група 6 с актив от 10 точки - 2 пред "Брюж". Първи е отборът на "Борусия" Дортмунд с 13. "Зенит" остава на дъното с 1 точка.