на живо

"Лацио" стартира операция "Кафу" в средата на декември

Римляните са готови да платят 8 млн. евро за звездата на "Лудогорец"

Lap.bg

Ръководството на италианския "Лацио" ще започне преговори за покупката на звездата на "Лудогорец" Джонатан Кафу след 14 декември, когато приключва първия дял от българското първенство, съобщава "Кориере дело спорт".

Бразилският нападател е номер 1 в списъка за зимната селекция на римляните. "Орлите" искат 12 млн. евро за Кафу, но от "Лацио" не са склонни да платят повече от 8 млн. евро, като се надяват желанието на играча да облече небесносинята фланелка да натежи в преговорите.

Според появилата се информация, евентуалното привличане на бразилеца зависи от много фактори, които са свързани с продажбата на Стефан де Фрай, Лукас Билия, Балде Кейта, както и на Луис Алберто, за когото има интерес от страна на "Депортиво Ла Коруня".

Алберто беше закупен от "Ливърпул" през лятото за 5 млн. евро, но не може да се утвърди в състава и е записал само 27 игрови минути в два мача като резерва в Серия А от началото на сезона.

Кафу бе определен за играч на мача при равенството (0:0) на "Лудогорец" с "Базел" в мача от груповата фаза на Шампионската лига в четвъртък (23 ноември). След снощното му представяне се появиха и спекулации, че украинският гранд "Шахтьор" Донецк също готви оферта за нападателя.