на живо

"Лацио" отново на полуфинал за Купата на Италия

"Римските орли" чакат победителя от "Милан" - "Интер"

Getty Images

Mиналогодишният финалист "Лацио" победи гостуващия "Фиорентина" с 1:0 и се класира за полуфиналите в турнита за Купата на Италия.

Възпитаниците на Симоне Индзаги направиха крачка към втори трофей през сезона, след като вече спечелиха Суперкупата на страната.

Столичани имаха превъзходство през по-голямата част от мача, а единственото попадение реализира капитанът Сенад Лулич още в шестата минута с шут по диагонала след пас на Сергей Милинкович-Савич.

Малко по-късно домакините бяха близо и до втори гол, но удар на Фелипе Кайседо беше избит от голлинията. 
Кайседо се контузи и в 26-ата минута беше заменен от Чиро Имобиле, който беше получил почивка заради прекаран грип.

Имобиле също имаше шанс да се разпише, а Фелипе Андерсон също можеше да вкара на два пъти за "Лацио", но не намери целта.

След почивката "Фиорентина" създаде единственото си по-чисто положение, но вратарят на римляните Томас Стракоша спаси изстрела на Федерико Киеза.

Съперникът на "римските орли" на полуфиналите ще бъде определен тази вечер след миланското дерби между "Милан" и "Интер".

Финалистът ще бъде определен в два мача на разменено гостуване в края на януари и началото на февруари.

"Искаме Купата. Изиграхме страхотно първо полувреме, а след това се защитавахме добре. "Фиорентина" имаше само един шанс при удара на Киеза. Победите помагат да растеш и да се развиваш", коментира халфът на домакините Марко Пароло.