на живо

"Лайпциг" плаща солидна компенсация на "Ливърпул"

Заради лишаването от домакинство в реванша от осминафиналите на Шампионската лига

"Лайпциг" ще трябва да плати внушителна компенсация на английския "Ливърпул", тъй като принуди мърсисайдци да се лишат от домакинството си в реванша между двата тима от осминафиналите на Шампионската лига, пише "Билд".

Двубоят ще се играе на "Пушкаш Арена" в унгарската столица Будапеща вместо на "Анфийлд". Можете да го проследите пряко по RING на 10 март (сряда) от 22:00 ч.

"Червените" от града на "Бийтълс" се наложиха с 2:0 в първия мач, който също се игра на унгарска земя. Причината са мерките на германското правителство за борба с коронавируса, гласящи, че идващите от Великобритания трябва да се подложат на задължителна двуседмична карантина.

УЕФА е постановила "Лайпциг" да плати компенсация, а според медиите в Германия тя възлиза на 1.5 млн. евро. "Ливърпул" няма да плаща подобна сума за първата среща, тъй като клубът нямаше проблем да пътува до Германия и да се прибере на Острова.

В крайна сметка лишаването от домакинство може и да се окаже плюс за "Ливърпул". Тимът на Юрген Клоп се намира в кошмарна серия на своя "Анфийлд" - 6 поредни загуби. Тя е без аналог в над 128-годишната на английския шампион. Последният успех на "Ливърпул" у дома е от средата на декември миналата година - с 2:1 срещу "Тотнъм" във Висшата лига.