на живо

Ивет Лалова пред bTV: Първото бягане е за загрявка (ВИДЕО)

Спринтьорката се класира с лекота за полуфиналите на 200 м на световното първенство в Доха

Ивет Лалова се класира без проблеми за полуфиналите на 200 метра на световното първенство по лека атлетика в Доха. Българската спринтьорка спечели серията си с време 22.79 секунди.

След края на днешното състезание Лалова разкри пред bTV, че се чувства добре, но са й били нужни няколко дни, за да свикне с температурите в катарската столица.

"Чувствах се добре, много съм развълнувана. Всичко е различно. Първото бягане винаги си трябва, за да разчупим леда, да се поориентираме в обстановката. Свикнала съм да загрявам със 100 метра, този път така се случи, че направо се хвърлих на 200. Всичко беше различно - от загрявката, от това, че навън изобщо не може да се стои, до колрума", каза Ивет пред bTV.

Относно климатиците, които са монтирани на стадион "Халифа" с цел поддържане на приемлива температура за провеждането на състезанията, тя заяви: "Климатиците действат много зле, затова се пазя от тях. Най-опасно е, когато се прибираме от стадиона потни в автобусите, където пускат климатиците, но свикнах. Трябваха ми два-три дни да се адаптирам. Мисля, че вече съм много обиграна, имам страшно много опит, но ето че на мен ми трябваха няколко дни", добави тя.

Полуфиналът на 200 м е във вторник вечер от 21:30 ч. Целта на Лалова е класиране за финала на дисциплината. Това е седмото й поредно световно първенство на открито. През 2015 г. тя стана седма в света.