на живо

Лапорта ще направи всичко по силите си, за да задържи Меси на "Камп Ноу"

Трябва да накараме Лео да се чувства ценен, категоричен е новият президент на "Барселона"

Reuters

Новият президент на "Барселона" Жоан Лапорта заяви, че ще направи всичко, което е по силите му, за да убеди Лионел Меси да поднови своя договор с клуба.

Бившият ръководител на "блаугранас" събра 54,28% от вота на имащите право на глас "сосиос". За него са гласували 30 184 души. На второто място остана Виктор Фонт с 29,99%, а трети се нарежда Антони Фрейша с 8,58%.

Снимка: Reuters

Лапорта се завръща начело на "Барселона" малко повече от десетилетие след първия си мандат в каталунския гранд - в периода 2003-2010 г.

"Не искам да давам фалшиви очаквания, но ще направя всичко, което мога. Дали той ще остане, зависи от него. Той може да преговаря с всеки клуб. Парите не са гаранция за трофеи. Той иска отново да спечели Шампионска лига. Той знае, че никъде другаде не може да намери това, което му дава "Барселона", каза новият силен човек на "Камп Ноу".

"Бях доволен да го видя да гласува със сина си. Това е доказателство, че Меси обича "Барселона". Ще трябва да направим предложение и да го накараме да се чувства ценен. Лео иска да продължи да печели Шампионска лига и всички останали купи", добави новоизбраният президент на каталунския клуб.

Снимка: Reuters

"Навършиха се 20 години, откакто Меси дебютира за "Барселона". Той е най-добрият играч в историята на футбола. Лео дойде да гласува със сина си и участва в изборите, което означава много. Надявам се, че ще му послужи да го насърчим да продължи в "Барселона", което е всичко, което всички искаме.", каза още Лапорта.

През миналото лято Меси уведоми клуба, че желае да напусне, но трансферът бе блокиран. Решението на аржентинеца бе продиктувано от управлението на вече бившия президент Хосеп Мария Бартомеу, който впоследствие подаде оставка през октомври 2020-а.

В последните дни бизнесменът беше арестуван и след това освободен, а срещу него бяха повдигнати обвинения, че е наел компания, която да срива имиджа на футболисти, в това число и Меси.