на живо

Лъв, безкрайност, слънце и море - България в очите на родните тенисисти

Часове преди първия си мач от АТР Къп българите... рисуваха

Instagram

Как изглежда България през очите на родните представители на тенис турнира АТР Къп - Григор Димитров, Адриан Андреев, Димитър Кузманов, Александър Донски и Александър Лазаров?

Петимата имаха възможност да покажат как виждат родината, а за целта организаторите им предоставиха бяло платно, четки и бои. Условието беше всичко да се нарисува в рамките на 3 минути. 

Снимка: Instagram

Така се получи първата картина-шедьовър на българските тенисисти. Тя включва бърза скица на територията на страната, доста впечатляващ лъв, дело на изкусната ръка на Донски, слънце, море, планини, българския флаг и знак за безкрайност. 

Снимка: Instagram

Това беше поредното предизвикателство, което организаторите поставиха пред тима, при това часове преди първия двубой - срещу тенисистите на Великобритания на 3 януари.

Българският тим няма търпение да започне надпреварата, а капитанът Григор Димитров приема много сериозно своята роля. 

"Няма съмнение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било мечта да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога само да споделям опита си и виждането си с другите момчета", заяви той на официалната пресконференция.