на живо

"Лъвовете" приемат Уелс в опит да превъзмогнат психологическия стрес

България продължава да търси първата си победа в Лигата на нациите

Lap.bg

Тази вечер българският национален отбор по футбол приема Уелс в четвърти мач от Лигата на нациите. "Лъвовете" продължават да търсят първата си победа в тазгодишното издание на турнира, като до момента са спечелили само една точка.

Преди три дни играчите на Георги Дерменджиев показаха, че все още не са се отърсили от разочарованието от изпуснатия шанс да се класират за европейското първенство догодина. Националите загубиха с 0:2 от Финландия, а срещу "драконите" ще видим дали все пак са превъзмогнали психологическия стрес, за който Дерменджиев спомена на последната си пресконференция преди мача. 

"Настроението не е добро най-вече заради този мач с Унгария, защото очакванията бяха много големи. Разочаровани сме, но играчите са добри професионалисти и правят всичко възможно да превъзмогнем този психологически стрес", каза Дерменджиев.

Снимка: Lap.bg

Наставникът обеща промени и в този мач. Срещу Финландия в неделя той заложи на единайсеторка с осем различни футболисти в сравнение със състава срещу Унгария. На пожар пък бе повикан защитникът на "Черно море" Цветомир Панов, междувременно Доминик Янков и Валентин Антов се присъединиха към младежите.

Селекционерът няма да може да разчита на Страхил Попов, Галин Иванов, Георги Костадинов и Николай Михайлов, които са аут поради различни контузии.

Снимка: Lap.bg

От състава на Уелс заради травма ще отсъства капитанът Аарън Рамзи.

В последните си 18 двубоя националният ни отбор има едва една победа. В момента "драконите" са на първа позиция в групата със седем точки. В първия мач между двата тима през септември Уелс победи след гол в 94-ата минута на Нико Уилямс.